Friday, May 18, 2012

Пратете го лансирањето на DragonX во живо!


Мометално на каналот на NASA во живо има пренос од закажаното лансирање на првиот приватен вселенски брод до Меѓународната Вселенска Станица - DragonX. Моментално на каналот на NASA оди пренос за излагање на надлежните за јавноста. Според изјавата, летот ќе се случи за околу 70 часа. Ова е еден од летовите, од закажани три лета за оваа година. Според официјалната изјава на NASA и SpaceX, се очекува човечки екипаж да патува со ова летало до средината на 2015. До тогаш, се закажани преку 20 најразновидни тест летови за целосно испитување и тестирање на можностите на леталото. Инаку овој лет ќе однесе товар до станицата, а ќе врати непотребна опрема и готови експерименти назад до Земјата.

Линкот за пратење во живо тука!