Saturday, April 7, 2012

Најтивкото место во светот ќе ве полуди за 45 минути!

Најтивкото место во светот е мала соба која се наоѓа во Минесота и блокира 99% од сите надворешни звуци. Ова се импресивни податоци, но што е поинпресивно е дека никој не може да издржи повеќе од 45 минути во таа соба!


Ова се случува поради фактот што во изолирање на надворешните звуци, ушите се адаптираат. Со потивка соба, толку повеќе работи ќе слушнете. Ќе го слушнете чукањето на вашето срце, понекогаш и вашите бели дробови, а нема да изостане и крчењето на вашиот стомак.

Целата статија е на следниот линк!


No comments:

Post a Comment