Wednesday, April 18, 2012

Откриена вистината: леваците не се попаметни од деснаците!

На прашањето кое си го поставил научникот и професор по филозофија и медицинска едукација Крис Мек Манус било дека леваците не се попаметни од деснаците.


Ако под интелегенција се мисли на подобар IQ тест, простиот одговор на прашањето е не. Истражувањата откриле дека леваците во САД, Велика Британија и Австралија се разликуваат од деснаците за само еден IQ поен, што не е некоја разлика.

Целата статија може да ја прочитате на следниот линк!

No comments:

Post a Comment