Sunday, April 15, 2012

Компјутери со крабја логика!

Заборавете на квантните компјутери, молекуларните компјутери, графенот... Компјутерскиот развој доби нова димензија и насока: краби!

Имено, тим научници од Јапан успеаа да развијат начин како специфичното движење на одредена врста краби да се искористи наместо логички порти. Прочитајте повеќе на таб.мк!

Слика: Robandstephanielevie

No comments:

Post a Comment