Saturday, April 14, 2012

Се роди квантниот интернет!

На 12. април годинава научници од институт Макс Планк за прв пат успеаа да поврзат два атоми на рубидиум со помош на оптичко влакно. Ова се смета за прв чекор кон квантниот интернет, кој треба да овозможи побрз пренос на многу повеќе податоци од класичниот интернет.

Плус, квантниот интернет е скоро невозможен за хакирање. Прочитајте повеќе на нашиот сајт.

No comments:

Post a Comment